top of page
Medverkande musiker

2023 års upplaga av Vamlingbo Kammarmusikfestival gästas av några av Sveriges mest framträdande unga musiker och tongivande namn från den svenska kammarmusikscenen. Festivalen har också en utländsk gäst i form av kompositören och tonsättaren Tytti Arola. 

tytti2.png
Tytti Arola

Tonsättare

Tytti Arola är en finsk tonsättare och ljudkonstnär. I hennes intressen ingår att föra samman vardagslivet med konserter, göra mångsensoriska kompositioner och utforska ljudets rumsliga dimensioner.

Tyttis arbeten innehåller ofta elektroniska inslag. På senare tid har hon dragits till performancekonst och konstruktioner av nya instrument.

 

Utöver fler än 40 stycken skrivna för kammarsättningar, solister och sångare har Tytti även skrivit filmmusik. Hennes verk har framförts på olika festivaler, exempelvis Nordic Music Days, Helsinki Festival, KLANG festival, Musica Nova Helsinki, Ung Nordisk Musik och Our Festival.

Foto: Venla Helenius.

boerd.png
Bård Ericsson

Kontrabas

Bård Ericson är en kontrabasist från Stockholm. Efter studier på Kungliga Musikhögskolan och Conservatoire de Paris i Frankrike har han frilansat flitigt i Stockholms symfoniorkestrar och operahus, samt i mindre sammanhang där han gärna medverkar som basist på genreöverskridande projekt.


Bård är också en eftertraktad basist på skivinspelningar. Han har spelat på skivor med musik i en rad olika genrer, från hiphop till nyskriven kammarmusik.

Utöver att spela kontrabas är Bård låtskrivare och producent. Han har bland annat givit ut sex soloalbum under sitt alias boerd och samarbetat med artister som Stella Explorer och rapparen Gud.

teres.png
Terés Löf

Piano

Terés Löf har studerat vid Kungliga Musikhög-skolan. Utbildningen avslutades 2001 med ett framförande av Brahms första pianokonsert med Kungliga Filharmoniska orkestern. I samband med detta mottog Terés Kungliga

Musikaliska Akademiens belöningsjetong. 


Terés har fått ett flertal stipendier och priser samt medverkat i många radio- och TV-inspelningar. Hon är idag verksam som solist, pedagog och kammarmusiker. Hennes fasta kammarmusikensembler är Duo Nova

och Trio Nova med violinisten Klara Hellgren och cellisten Kati Raitinen. 

Förutom soloframträdanden spelar Téres regelbundet med svenska orkestrar och har framfört ett trettiotal pianokonserter. 

riikkaliten.png
Riikka Repo

Viola

Riikka Repo är konstnärlig ledare för Vamlingbo Kammarmusikfestival. Hon framträder regelbundet på internationella scener i olika konstellationer. Riikka har studerat i London, på Edsbergs kammarmusikinstitut och vid Sibelius-akademien i Helsingfors, där hon år 2008 diplomerades med högsta betyg.

2008-2013 var Riikka anställd i Kungliga Filharmoniska orkestern. Därefter erhöll hon tjänsten som alternerande stämledare i Sveriges Radios symfoniorkester.

Riikka är också medlem i The Chamber Orchestra of Europe och Vamlingbo-kvartetten. Riikka spelar på en Maggini-viola, utlånad av Järnåkerfonden. 

victoria.png
Victoria Sayles

Violin

Victoria Sayles är anställd vid London Mozart Players och på Kungliga Operan i Stockholm, men spelar även med London Sinfonietta. Hon delar sin tid mellan Storbritannien och Sverige, och har även turnerat i Australien och Europa.

Victoria har studerat vid Royal College of Music i London och tog examen efter att ha fått arbete som konsertmästare vid Santiago Opera House i Chile, bara 21 år gammal.

Victoria tycker också om att skriva och har bland annat publicerat sig i 
BBC Music Magazine, The Strad och Arts Desk. Hon spelar på en violin utlånad från Kungliga Operan och en Fetique-stråke utlånad av en privat sponsor i Sydney.

carl.png
Carl Vallin

Violin

Carl Vallin började som femåring ta lektioner i fiol. Efter musikgymnasiet i Vänersborg studerade han i tre år vid  Guildhall School of Music and Drama i London. 2013 grundade Carl stråkorkestern Skallsjö Sommarorkester, som han också är konstnärligt ansvarig för. 

Carl är sedan 2019 alternerande 

konsertmästare i Kungliga Hovkapellet och har lett orkestern genom föreställningar som Tosca, Våroffer, En midsommarnattsdröm och Figaros Bröllop. Som solist har han framfört verk som Sibelius violinkonsert, Brahms dubbelkonsert, Bernsteins Symposium och Mozarts 5:e violinkonsert. Han har tilldelats utmärkelser som Sten A Olssons Kulturstipendium och Kungliga Musikhögskolans Rektorsstipendium.
 

wahlgren.jpg
Erik Wahlgren

Cello

Erik Wahlgren har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vid Sibeliusakademin i Helsingfors och vid Edsbergs Musikinstitut.

Erik gästar regel
bundet festivaler och konsertserier i Sverige och utomlands och har som solist framträtt med dirigenter som Okko Kamu, Anthony Halstead, Paul Mägi och Andrew Litton. 


Erik har arbetat i Norrbotten Neo och Uppsala kammarsolister, och spelar gärna barockcello, bland annat i egna gruppen Ensemble Klärobskyr och Drottningholms barockensemble.  Han är medlem i Vamlingbokvartetten och solocellist i Kungliga Hovkapellet.

bottom of page